Groep 7A

OvdB_©_NBS_Portretten_2017Edith van Rijswijk
Leerkrachten: Victor Weener & Edith van Rijswijk

vakken

In groep 7 komen alle vakken aan bod. Belangrijke leerdoelen dit jaar zijn onder andere de verleden tijd in de werkwoordspelling, breuken-procenten-verhoudingen en meten bij rekenen en de hoofdgedachte en samenvatten voor begrijpend lezen. Bij de zaakvakken hebben we het onder andere over Egypte, de Romeinen, de vroege en late Middeleeuwen, Europa en over spijsvertering, loof- en naaldbomen en de techniek van een achtbaan. Verder oefenen de kinderen met het bijhouden van hun agenda, maken van huiswerk en plannen van extra (week)taken en doen ze hun verkeersexamen.

wat maakt lesgeven in groep 7 zo leuk

Groep 7 is een heel mooi overgangsjaar richting het voortgezet onderwijs. De kinderen groeien als kool en leren een hoop bij! Aan het eind van groep 7 merk je dat ze heel graag verder willen, naar groep 8 en daarna naar het voortgezet onderwijs. Het is leuk dit proces bij deze kinderen te kunnen begeleiden. Groep 7 is een heel leuk jaar maar het is ook best wel hard werken!

schooldag in groep 7

Op een normale dag komt sowieso rekenen en taal aan bod. Spelling doen we vier dagen in de week. Ook bespreken we het huiswerk dat die dag ingeleverd is. Twee keer per week staat de gymles op het programma. Verder hebben we die week muziekles, dramales en handvaardigheid. Als er vrijdags geen keuzecursus is, doen we een tekenles.

wat nog meer in groep 7

Groep 7 gaat op schoolkamp! Hartstikke leuk! Ook dit jaar gaan we naar Vlieland waar een heel gezellige tijd hebben. Heb je je meester al eens zien dansen met een afwasborstel of je juf horen zingen op de bonte avond?!

leuke anekdote

Een keer tijdens schoolkamp werd het woord ‘broedseizoen’ opgevangen als ‘bloedseizoen’. Dat was natuurlijk de start van een heel spannend en bloederig kampverhaal!