Groep 5A

OvdB_©_NBS_Portretten_2017 OvdB_©_NBS_Portretten_2017
Leerkrachten: Mirjam Wijsman & Michelle Sevinga

vakken

Dit jaar krijgen de kinderen vier nieuwe vakken: Engels, aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Met rekenen gaan we t/m 1000. De tafels van 1 t/m 10 moeten er dit jaar echt inzitten want we gaan namelijk deelsommen leren uitrekenen. Met spelling komen er weer nieuwe regels bij, denk aan woorden als molen en mollen. En met verkeer leren we er een heleboel verkeersborden bij zodat we veilig van school naar huis kunnen lopen en fietsen.

een schooldag in groep 5a

Elke dag ziet er weer anders uit. De vakken die elke dag terugkomen zijn rekenen, spelling en taal. We wisselen dit af met verkeer, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, leefstijl, schrijven en tekenen.Een paar keer per week hebben we les van een vakleerkracht. Meester Holger voor drama, juf Annemarie voor gym, Meester Majel voor muziek en juf Dawn voor handvaardigheid. Ook gaan we één keer per week ’n uur op de computers werken. Nieuw in groep 5 is ook de keuzecursus. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen kiezen wat ze het laatste uur van de vrijdag gaan doen. Ze kunnen kiezen uit van alles, van wandklimmen tot weven en van tafeltennis tot spelletjes maken. Natuurlijk gaan we ook in groep 5 op schoolreis, iets waar de kinderen naar uitkijken. Los van de juffenverjaardag natuurlijk. We mogen ook altijd een voorstelling in de Speeldoos bekijken met onze klas.

wat maakt lesgeven in groep 5a zo leuk

De kinderen zijn zo enthousiast over de nieuwe vakken en vragen erg veel. Het is leuk om te zien hoeveel kinderen al weten. Ook worden ze al veel zelfstandiger. Zo helpen ze elkaar ook, want de juf heeft niet altijd tijd om te helpen. Een klasgenoot kan het je dan wel uitleggen. En in deze groepen 5zitten erg leuke, lieve, ondeugende en leergierige kinderen.

leuke anekdote

Na drie weken les gegeven te hebben in onze nieuwe groep vroeg een leerling: “ Hoe heet je eigenlijk juf?” Tijdens een geschiedenis vraagt een kind: ”Misschien een stomme vraag juf, maar hoe komt het dat jij eigenlijk zoveel weet?